Какво представляват пробиотичните капсули „Мермерски“?
Пробиотичните капсули „Мермерски“ са продукт, представляващ плод на 12 години труд на бащата и сина Мермерски. Това е
първият в света пробиотичен продукт с множество приложения. Предназначен е да се използва като:
• пробиотична хранителна добавка,
• закваска за пробиотично кисело мляко от ново поколение,
• закваска за пробиотични растителни, ядкови и зърнени млека,
• закваска при приготвянето на пробиотично сирене и
• закваска при проготвянето на пробиотичен хляб с квас.
Състои се от високо концентрирани и лиофилно изсушени, силно активни пробиотични бактериални щамове от видовете:
• Lactobacillus Bulgaricus,
• Lactobacillus Acidophilus,
• Lactobacillus Casei,
• Lactobacillus Rhamnosus,
• Lactobacillus Gasseri,
• Streptococcus Thermophilus,
• Bifidobacterium Longum,
• Bifidobacterium Infantis;
Конкретната комбинация от бифидобактериите и млечнокиселите бактерии е разработена с цел да се постигне максимално широк спектър от здравословните качества на всички тези пробиотични видове. Селекцията на точно тези видове бактерии се основава на над 200 клинични изследвания на Националния институт по здравеопазване на САЩ (НИЗ/NIH), които са проведени под тяхната егида в лаборатории за клинични изследвания по целия свят.
Избрани са осемте най-добре изучени бактериални видове, които притежават максимално широк спектър от доказани здравословни ползи и представляват основна част от естествената чревна микрофлора на човека още от най-ранна детска възраст. Играят важна роля за поддържане на оптималeн здравeн статус. Щамовете, включени в капсулите, преминават стомашната бариера, имат добра метаболитна активност в екосистемата на червата, имплантират се върху чревните стени, потискат развитието на нежеланите (патогенни, вредни и болестотворни) видове микроорганизми, осъществяват тъканна детоксикация на човешкия организъм, стимулират имунната система, спомагат за постигането на по-добри спортни резултати и за по-лесно и бързо възстановяване след физически и/или психо-емоционални натоварвания.
Медикаментозната терапия, стресът, напредването на възрастта и неправилния начин на хранене могат да доведат до снижаване на нивото на бифидобактериите и лактобацилите в чревния тракт. Така се появяват симптоми на дисбактериоза, храносмилателни проблеми и риск от много други разнообразни заболявания.
Редовният прием на активни бифидобактерии и лактобацили е идеалният начин за поддържане на чревната микрофлора в оптимален баланс. Щамовете лактобацили, млечнокисели стрептококи и бифидобактерии, включени в пробиотичните капсули „Мермерски“, проявяват силно изразен колонизиращ и пробиотичен ефект.
Наздраве с пробиотичните продукти „Мермерски“!